خانه بازی کودک

خانه بازی کودک

 

خانه بازی کودک چیست ؟

 

خانه بازی یک فضای خصوصی و تخصصی است است که برای بازی و اکتشاف کودکان طراحی شده و محیطی آموزشی و سرگرم‌کننده ارائه می‌دهد.

در این مقاله، تعریف خانه بازی کودک ، تأثیرات روانشناختی آن بر رشد کودکان ، و تفاوت خانه بازی با مهدکودک را مورد بررسی قرار می‌گیرد.

خانه بازی یک محیط آموزشی است که از طریق بازی‌ها، کودکان را به یادگیری تشویق می‌کند. این فرآیند یادگیری از طریق بازی‌ها باعث تقویت مهارت‌های زبانی، اجتماعی، و حل مسائل می‌شود.

یک مرکز نگهداری کودک با فضای ایمن و سرگرم کننده برای کودکان ، مکانی که والدین میتوانند با خیال راحت کودکان خود را در این محیط قرارداده و به کارهای روز مره خود رسیدگی کنند .

 

چطور خانه بازی کودک می تواند بر رشد شخصیت کودک کمک کند ؟

 

خانه بازی کودک با ارائه فضاهای متنوع و فعالیت‌های سرگرم‌کننده، تأثیرات مثبت بسیاری بر رشد و شخصیت کودکان دارد. در زیر به برخی از نحوه‌هایی که خانه بازی کودک می‌تواند بر شخصیت کودک تأثیر بگذارد، اشاره شده است:

توسعه مهارت های حرکتی :

امکان فعالیت‌های حرکتی در خانه بازی به دلیل وجود بازی های جسمی و حرکتی سرگرم کننده از جمله سافت پلی که شامل پریدن ، عبور از موانع و مسیر های پویا و هدفمند به کودکان امکان تحرک و پویایی زیادی می‌دهد .

مخصوصا در دورانی که تکنولوژی بسیار پیشرفت کرده است و تمایل به کارهای آسان تر و دستگاه های ویدئویی ، موبایل و لب تاپ و … بسیار زیاد شده و بر تحرک و پویایی تمام قشر جامعه تاثیر گذاشته است .

در این دوران بهترین راهکار برای کودکان این است که در محیط های گروهی و دسته جمعی که تاکید برتحرک و پویایی کودک دارند مانند خانه های بازی ، سازه های بازی کودک ( سافت پلی ) حضور پیدا کنند .

انجام چالش‌ها و مواجهه با موقعیت‌های جدید:

بازی در محیط‌ های مختلف و مواجهه با چالش‌های جدید ، کودکان را قادر می‌سازد با موقعیت‌های ناشناخته مواجه شوند و کودکان با مواجهه با چالش‌ها و مسائل مختلف در فعالیت‌های بازی ، به شناخت بیشتری از محیط پیرامون خود می رسند و مهارت‌های حل مسئله خود را بهبود می‌بخشند که همین مسئله باعث افزایش اعتماد به نفس و هوش هیجانی در کودکان می شود .

تعامل گروهی:

فعالیت در خانه بازی به دلیل گروهی و دسته جمعی بودن ، موقعیت‌ تعامل گروهی را فراهم می‌کند که به توسعه مهارت‌های اجتماعی کودکان بسیار کمک می‌کند. با بازی در بازی‌های گروهی و تعامل با دیگران، کودکان نحوه همکاری و ارتباط مثبت با دیگران را تجربه می‌کنند و با مسئولیت‌های کوچک و هماهنگی آشنا می‌شوند .

بازی‌های خلاقانه:

خانه بازی کودک اغلب به صورتی برنامه ریزی و طراحی شده اند که فضای آموزش و ارتقا حس خلاقیت در کودکان را افزایش می دهند و باعث کشف استعداد و علاقه کودکان نیز می شود از جمله : نقاشی ، بازی های دست ساز ، کاردستی و …

استخر توپ

استخر توپ

 

خانه بازی کودک شامل چه بازی هایی می باشد ؟

 

خانه بازی کودک یک فضای چندبعدی است که از انواع بازی‌ها و فعالیت‌های سرگرم‌کننده برخوردار است. این بازی‌ها به منظور تشویق حرکت، خلاقیت، اجتماعی شدن، و یادگیری مفاهیم ابتدایی برای کودکان طراحی شده‌اند. در زیر به برخی از بازی‌ها و امکانات معمولاً در خانه بازی کودک اشاره شده است:

1. سافت پلی گراند:
یک مجموعه کامل از بازی و سرگرمی ، فضای بازی طبقاتی محصور وکاملا ایمن با انواع آیتم های بازی متنوع برای کودکان شامل سرسره تونلی ، موانع راهرویی ، استخر توپ ، صخره نوردی ، فضای بازی تفنگ های ایرگان و ….. که کودکان می‌توانند از تونل‌ها و مسیرهای پویای سافت پلی گراند عبور کنند  و ساعت ها مشغول بازی شوند.

سافت پلی گراند یکی از ضروری ترین آیتم بازی در خانه های بازی کودک می باشد ، به دلیل اینکه خودیک پکیج کامل از بازی های متنوع می باشد که علاوه برجذابیت برای کودکان و والدین شما رو از داشتن آیتم های پراکنده و غیر ضروری بی نیاز می کند و انسجام و نظم را در مجموعه شما برقرار می کند .

2. زون‌های مختلف:
زون حسی:مناطقی با اجزاء مختلف که حساسیت کودکان را تحریک می‌کنند؛ مثلاً بازی با دانه‌های ریز یا لمس سطوح نرم.
زون آموزشی: مناطقی با اسباب‌بازی‌ها و فعالیت‌های آموزشی برای تقویت مهارت‌های تفکر و حل مسائل.

3. بازی‌های آموزشی:
پازل‌ها و بازی‌های حل مسئله:بازی‌هایی که کودکان را به حل مسائل تشویق می‌کنند و مهارت‌های ذهنی آنها را تقویت می‌کنند.
نقاشی و هنر: فضاهایی با امکانات نقاشی که کودکان می‌توانند خلاقیت خود را با طراحی‌های هنری بیان کنند.

4.پارک توپ بادی:

محیطی با توپ‌های بادی که کودکان در آن بازی می‌کنند.

ترامپولین

ترامپولین

 

تفاوت خانه بازی با مهدکودک در چیست ؟

 

خانه بازی و مهدکودک دو محیط متفاوت هستند، هر کدام وظایف و اهداف خاص خود را دارند. در زیر تفاوت‌های اصلی بین خانه بازی و مهدکودک را می‌توانید بخوانید:

خانه بازی:

معمولاً در فضاهای بسته و با ارائه فضاهایی برای بازی و تفریح و اکتشاف و خلاقیت کودکان با اهمیت بالا بر ایمنی و سرگرمی آنها ایجاد می شود.

در خانه بازی های کودک که میتواند بخشی از یک شهربازی بزرگ یا یک مجتمع تجاری و یا به صورت یک کسب و کار جداگانه باشد ، یک یا چند مربی برای مراقبت و آسوده خاطر شدن والدین حضور دارند و کودک شما می تواند در زمان موقت و ساعت مشخصی در این فضا مشغول به بازی شود و شما به مسایل روزمره خود بپردازید .

بازی های بسیار متنوع و سرگرم‌کننده تر از مهدکودک که تاکید بسیاری برپویایی کودکان دارد در داخل فضاهایی مخصوص فراهم می‌شود . تشویق به فعالیت‌های خلاقانه و آزاد کودکان متناسب با علاقه‌ و نیازهای کودک برای کشف استعداد و توانایی  .

هدف اصلی ایجاد یک محیط تفریحی و آموزشی برای کودکان است که بررشد شخصیت کودکان تاثیر به سزایی دارد و باعث تحرک و پویایی کودکان می شود .

 در خانه بازی کودک تجربه بازی را برای هر گروه سنی بررسی شده که به سلامت جسمی و روانی کودکان هیچگونه آسیبی وارد نمی شود .

 

تفاوت خانه بازی کودک با مهد کودک

تفاوت خانه بازی کودک با مهد کودک

مهدکودک:

فعالیت‌ها معمولاً بر اساس برنامه‌های آموزشی و فعالیت‌های از پیش‌تعیین شده توجیهی انجام می‌شود.

کودکان می توانند وسائل بازی محدودی که وجوددارد بازی کنند و فعالیت‌ها بر اساس استانداردهای آموزشی و تربیتی اجرا می‌شود.
هدف اصلی ارائه خدمات آموزشی کودکان می باشد و کودکان می توانند در یک تایم مشخص و اداری در مهدکودک حضور داشته باشند .

 

برای راه اندازی خانه بازی کودک باید به چه مواردی توجه کرد ؟

 

اولین کار انتخاب مکان مناسب با مساحت مطلوب می باشد . از آنجا که خانه بازی کودک برای بهره برداری خوب و دستگاه های متنوع وزیاد بهتر می باشد که برای راه اندازی آن  فضای سرپوشیده با مساحت زیاد را در نظر بگیرید .

دارای سیستم گرمایشی و سرمایشی مطلوب

فضای شاد و کودکانه ، انتخاب دستگاه های بازی مناسب و ایمن برای گروه های سنی 1 تا 12 سال

استخدام مربی های مجرب در زمینه آموزش و تفریح و نگهداری ومراقبت کودکان ، اخذ مجوز و پروانه از ادارات مربوطه

ایجاد یک محیط ایمن و جذاب برای کودک و والدین چه از نظر رنگبندی و نقاشی های شاد چه از نظر پوشش و ضربه گیری های درست به گونه ای که در هیچ کجای مکان نقطه ای تیز و برنده یا آسیب زا برای کودک وجود نداشته باشد .

رعایت اصول ایمنی و بهداشتی  وکسب اعتماد و آسوده خاطر شدن والدین که با در نظر گرفتن نکات بالا ، نظافت ، برخورد پرسنل صورت میگیرد .

 

نتیجه گیری :

خانه بازی کودک به عنوان یک محیط تحریک‌کننده و سرگرم‌کننده، تأثیرات قابل توجهی بر رشد و شخصیت کودکان دارد. با فراهم کردن فضاها و فعالیت‌های متنوع، خانه بازی کودکان را در جهت توسعه مهارت‌های حرکتی، اجتماعی، و شناختی هدایت می‌کند و به ایجاد فردی خودباور، خلاق، و مسئولیت‌پذیر کمک می‌کند.

 

شرکت نوآوران بازی البرز

 

تجهیز کننده خانه های بازی کودک و تولید کننده انحصاری سازه های بازی کودک (سافت پلی) می باشد .

اگر به دنبال راه اندازی خانه بازی مطلوب با توجه به استاندارد و جذاب برای کودکان و والدین می باشید پیشنهاد میکنم برای دریافت مشاوره رایگان حتما با تیم کارشناسان ما در ارتباط باشید تا بتوانید بهترین تصمیم در راستای هدف خود بگیرید .

جهت مشاهده نمونه کار های ما  به پیج اینستاگرام ما سر بزنید .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *